søndag den 26. april 2015

Håndklæder i rosengang

Jeg vævede for at par år siden håndklæder i hør til brug, når jeg leger middelalder (du kan se dem her...). Tidligere har jeg tænkt, at det måtte være en lidt tynd og sjasket fornemmelse at tørre sig i et "fladt" hørhåndklæde i stedet for et i vamset bomuld - men jeg fandt ud af, at det er det bestemt ikke!

Så nu er jeg i færd med at udskifte Ikea-håndklæderne - mine egne i hvert fald; manden er fortsat skeptisk. Trenden er en almindelig ubleget hør 20/1, og islættet er kraftige, håndspundne hørgarner.

Jeg har hygget mig meget med at tegne forskellige rosengangs-mønstre. De er ganske vist ikke så nemme at se, når trend og islæt er mere eller mindre ens - men jeg ved jo, at de er forskellige fra håndklæde til håndklæde :-)

Hvert håndklæde bliver så langt som et nøgle garn rækker til. Det første blev 100 cm, det næste 120, og nr. 3 ser ud til at blive meget langt....

Islættet i det første håndklæde (herunder) er sammensat af sammenbundne trendender, og de små knuder tilfører stoffet ekstra struktur ud over variationen, som det håndspundne garn giver i farve og struktur.

 
 



 

søndag den 12. april 2015

Jeg er rig!

Jeg er netop kommet hjem efter en dejlig tur til Sverige sammen med de øvrige Vævere i Auning.

Det har været dage fyldt med grin, hygge, inspiration og - ikke mindst - mulighed for gode garn-indkøb. Turen inkluderede besøg hos Blomqvist, Öxabäck, Garnhuset i Kinna, Kinna Garn, Kasthall, Berits Vävstuga og Vävkompagniet i Borås. Betalingskortene var rødglødende og bilerne fyldte til bristepunktet.

Her er mine rigdomme linet op:
Hørgarn i alle afskygninger (dog: der sneg sig også lige to cones sort jute og et par ruller bomulds-effektgarn op i indkøbskurven): 16/1 til viskestykker, lintow til håndklæder, 8/5 til gulvtæpper, hør 4 til dækkeservietter osv. - og juvelen i samlingen: 4½ kg håndspundet hørgarn, som er blevet aet og klappet hele vejen hjem i bilen.

Masser af idéer og planer - det eneste der mangler er tiden.....


Turen bød også på et særdeles hyggeligt og inspirerende besøg hos Föreningen Vävskälet i Göteborg. Du kan se billeder fra det hele her... 

mandag den 6. april 2015

Tørklæder i lærred

Operation oprydning:

Jeg har haft en grøn uldtrend til tørklæder liggende temmelig længe - og jeg kunne faktisk ikke helt huske, hvad tanken var med den.... Opskrift, trådantal eller længde var der naturligvis ingen oplysninger om i posen! Det er utroligt, at man aldrig forbedrer sig på det område.

Nå, i redekammen med den. Den lille væv var ledig efter sidste viskestykke-opsætning, så bindingen begrænsedes til 4 skafter. Det bliver lærred - trenden er uldgarn 25/2, så 10 tråde/cm må vel være passende?

Den grønne uld blev suppleret med (endnu) et impulsindkøb fra Nettos spot-hylder: "Dekorationsgarn", som blev føjet til trenden og belastet med lodder ved bagbommen.

Første islæt var blåt merinould



Næste islæt var trendgarnet:


- og det sidste tørklæde fik en grøn silke 60/2 i islættet. Det var den skærtorsdag :-)