søndag den 22. november 2015

Husflidsmarked i Den Gamle By

Væverne i Auning har igen i år en stand på Den Gamle By's husflidsmarked, og fredag aften var jeg 'butiksassistent'.

Jeg blev ikke løbet over ende af købelyste, så der var god tid til at væve. Der er sat 28 meter op til drejlsviskestykker, og vi er 12 forskellige vævere, der passer standen på skift, så det bliver helt sikkert sjovt at rulle trenden af og se de mange forskellige udgaver.

Her er min første variant: en klassisk drejl i ubleget hør.

lørdag den 14. november 2015

Sjaler i farve-effekt

Der er kommet en hvid trend på væven - et uhyggelig lækkert silke/uld garn, som i hysteri blev hevet af væven i efteråret 2013, da jeg ville væve damask-tørklæder, men ikke kunne få det resultat, jeg gerne ville have.
- dog jeg var ikke mere hysterisk end at jeg sansede at sætte et skel i trenden, så den kunne vente på bedre tider - og de er så kommet nu.
 
Det er dejligt at væve tørklæder/sjaler igen, men mønstret her kræver en meget jævn islætstæthed, så manglende koncentration afsløres omgående (som man kan se....).
 
Første islætsvalg er et mørk-lilla garn i samme kvalitet som trenden - tror det næste skal være flaskegrønt. Dejligt med en farveeffekt, hvor man kan skifte islætsfarve efter forgodtbefindende.
 

søndag den 8. november 2015

Udstilling 2015

I næsten en måned har jeg haft to tomme væve stående herhjemme - det har været forfærdeligt! Men jeg har været nødt til at være benhård: ingen trend på vævene, før der er monteret, så alt er klar til udstillingen i vævestuen i Auning.

Så jeg har sømmet, vasket og rullet viskestykker, lavet fletkanter på tæpperne og monteret dækkeservietter i ledige stunder og kigget længselsfuldt mod mine to væve; men i går kom belønningen. Vi havde en eventyrlig dejlig udstillingsdag i Auning med masser af besøgende og fik snakket vævesnak, så der er nok at tage af de næste mange dage. Tak til alle besøgende! Det var dejligt at hilse på jer.

Her hænger mine drejlsviskestykker i pang-farver. Der er flere fotos fra udstillingen her...
- og nu må I have mig undskyldt; jeg skal hen og sølle :-)

søndag den 1. november 2015

Vävdagar II

Jeg har endnu en gang tilbragt tre dejlige dage ved en væv på VävstolMuseet under vävdagarna - og denne gang havde jeg ovenikøbet godt selskab af Helle, som også væver i Auning.

Vi havde fået overladt museets vævesal, hvor der var en opsat damaskvæv til os hver + mulighed for at lave en udstilling med et udvalg af viskestykker.

Jeg havde hygget mig med at tegne damaskmønstre - 20 i spids - og var landet på, at motivet i år skulle være ugler.

Efter et tilløb med et par ugler, som ikke faldt så heldigt ud, kom der skred i vævningen:
 
- en sovende ugle:


- en stirrende ugle:


- en skeløjet ugle:


- og en lille hjertevarm ugle:

 
Opsætningen er fra et Vævemagasin, hvor mønstret er rosenkranse, så det sluttede jeg af med - og så var det tid til at få pakket sammen og komme hjem.
 
 

Og sørme om jeg ikke fik monteret uglerne her i weekenden. Vi har udstilling hos Væverne i Auning på lørdag den 7. november, så denne uge har stået i monteringens tegn, så alt forhåbentlig er klart til ophængning. Kig forbi, hvis du har mulighed for det (læs evt. mere her...).
 
Se flere fotos fra dejlige dage på VävstolMuseet her...