onsdag den 30. december 2015

Julevævning

Efter den megen kom-sammen i julen er det skønt med en dag, hvor der bare skal væves. Vi mødes i vævestuen i Auning mellem jul og nytår, drikker kaffe, snakker, væver og spiser frokost sammen.

Efter formiddagskaffen fortsatte jeg med mine regnbue-viskestykker - nu med sort islæt.



Jeg havde troet, at jeg ville blive færdig med regnbuen i dag, så jeg havde en ny trend med - men efter frokost kom jeg i gang med at sætte den lille væv, som vi har haft med i Den Gamle By, op.
Der var stadig noget trend tilbage på den, og da væven var klar igen, gik jeg i gang med et drejlsviskestykke på den. - så den nye trend måtte blive i posen.

Der er flere billeder fra julevævningen her...


mandag den 21. december 2015

Sjaler i mohair og silke

Jeg har fået fingre i noget lækkert mohairgarn. Når jeg tidligere har arbejdet med mohair, har der oftest være en smule poly-et-eller-andet i til forstærkning, og jeg er ikke meget for kunststoffer - men dette garn er i stedet blandet med silke! Og jeg lover, det er trendfast, for der skal væves med en godt spændt trend for at undgå alt for megen sammenfiltren.

Selvom det nok havde været lettere at anvende mohairen som islæt, så valgte jeg at sætte den i trenden, så jeg i stedet kunne skifte islætsfarver og få sjaler med forskelligt udtryk. Som det nok kan ses på billedet, er det en langhåret sag, så der er i trenden skiftevis en mohair og to silke 60/2 i en kam 45/10. Skulle du få lyster, kan garnes købes hos Woolspire.

Sjal nr. 1 med rødbrunt silke i islæt (samme garn som i nogle af striberne i trenden).


Sjal nr. 2 med sort silke


Sjal nr. 3 med mørkeblåt silke


Sjal nr. 3 på langdistancen - spindelsvævstyndt - men lækkert (håber jeg).  Det bliver spændende at få det vasket, så kvaliteten rigtig kan fornemmes; jeg forestiller mig, at det er så tyndt, at det både kan bruges sammenfoldet som tørklæde og udfoldet som sjal.

- og så var jeg heldig, at der blev en rest mohair tilbage efter trending, som forhåbentlig rækker til islæt i et tørklæde.

fredag den 11. december 2015

Regnbue-viskestykker

På væven i Auning er der drejlsviskestykker - igen.... Denne gang er trenden farvet som en regnbue: lilla-blå-grøn-gul-orange-rød med rødlilla i kanterne. Islættet er ubleget hør - og i dette viskesykke anvender jeg kun det ene parti i tramperne.


 
Flot trend, synes jeg - og jeg er som udgangspunkt også glad for grundbindingen, som er en spidskipper - dog det første viskestykke, som jeg klippede af og vaskede, blev ikke så vellykket, så jeg er spændt på at se de øvrige, når trenden slipper op.


Næste viskestykke tager udgangspunkt i to partier i både sølning og trampning, så her kommer små kvadrater - og så er islættet ikke blot 'kedelig' ubleget, men striber i trendens regnbuefarver: her ses blå-grøn-gul og orange.