onsdag den 31. juli 2013

Tæppekursus

Det har været en inspirerende og lærerig sommer i år: ud over forårets workshop med Andreas Möller var jeg "kommet til" at tilmelde mig et kursus i tæppevævning v/Lotte Dalgaard i slutningen af juli måned.

Lotte introducerede os - blandt meget andet - til fladvævede tæpper med indpluk; og selv om jeg hader at væve med dunter, synes jeg, at det skulle prøves - det er li'som de "rigtigste" tæpper?  Det fik jeg nu hurtigt nok af - se blot her: 7 dunter linet op, og der kom endda 2 mere til hen ad vejen. Jeg burde nok have begrænset mønsteret (skønt det nu ikke var specielt detaljeret...)


- men der kom da en grim lille prøve ud af det, og derefter var det slut med lynild og dunter for mit vedkommende.


 
Derefter kastede jeg mig over Collingwoods farveeffekter. Det var langt sjovere end at plukke mønster op, men tramperytmerne krævede en god portion koncentration fra min side.
 

 
Og denne er også en af Collingwoods finurligheder, og den faldt jeg pladask for - den skal ubetinget prøves i en rigtig opsætning en gang.
 

En prøve med brudt kipperlinie:og et forsøg på efterligning af en af Lottes prøver med plastikslange og sisal


Taqueté er ikke min favorit - og da slet ikke vævet med plukkepind; men på sidstedagen var der ikke andre væve ledige, så jeg måtte krybe til korset, og tænk: det endte faktisk med at blive helt godt. Materialerne er sisal, mattuld og hestehår.


2 kommentarer:

 1. Dette er veldig spennende! Hvilket garn brukte dere i trend?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte.
   Ja, det var virkelig meget spændende. Renningen var lin 8/5 - de fleste ubleget, men der var også opsætninger med rød og svart lin i renningen.

   Slet