fredag den 16. august 2013

Tørklæder i viftekam

Så er viftekammen blev støvet af....


 
Det er tæt ved to år siden vi sidst havde den i anvendelse hos Væverne i Auning, hvor vi vævede tørklæder på en fælles opsætning i kamgarn og silke. Det forløb egentlig OK, men kærlighed ved første blik var der ikke rigtig tale om.

Men: nu synes jeg, der skal gøres et nyt forsøg. Jeg har sat en trend i merceriseret bomuld med silkestriber på min egen væv i vævestuen. Det er en dejlig Glimåkra Standard 120 med en jernplade i bunden af slagbordet, så der kan bankes til, hvor det er nødvendigt. Det kræver gode armkræfter at bugsere rundt med, og tanken om at skulle flytte det op og ned for at få mønster med viftekammen var dødfødt.

Jeg havde set på Birgittas blog (her), at hun væver med viftekammen ophængt i elastikker og ændrer mønster ved at presse kammen ned, så elastikkerne strækkes. Det var jeg på den anden side også sikker på, jeg ikke kunne administrere - men opbindingsgarn med sprinter! mon ikke det kunne anvendes til ophæng og regulering?

Jo, det fungerer faktisk fint - det er naturligvis også en vanesag, og man skal være omhyggelig med at få islættet slået lige til; kammen hænger jo uden støtte fra slagbord m.m. Men meldingen efter de første 30 cm er: godkendt! På billedet kan man ikke se sprinterne, som regulerer kammens regulering op og ned; jeg lægger et mere detaljeret foto ud senere.3 kommentarer:

 1. Vad roligt att du hämtat inspiration från min sida. Visst funkar det bra att hänga skeden i gummiband och sedan sänka eller höja den efter behov. Vacker halsduk du väver. Visar du halsduken när den är klar för oss?
  Kram Birgitta

  SvarSlet
 2. Vilken vacker mönster!

  SvarSlet
 3. Vad snyggt det blir!
  Nu vill jag också har en solfjädersked :-)
  Hälsningar
  maliz

  SvarSlet