mandag den 15. juni 2015

Drejlsdug

I vævestuen i Auning har vi drejlsduge på vores fælles væv, som har en vævebredde på 160 cm. Vi er 5 vævere, som er gået sammen om en fælles opsætning, så vi kan få en dug hver.

Planerne blev lagt under sidste års besøg i Eindhoven, hvor vi indkøbte smukt, blåt hørgarn i Weverijmuseum Geldrop - og der skulle ikke gås på kompromis nogen steder! Drejl i 3 partier - 12 tramper og 12 skafter - 155 cm vævebredde. Helle havde et flot oplæg til en asymmetrisk dug med striber og tern i forskellig størrelse.

Jeg lavede opskrift og 18 meter trend - Helle og Betty bommede - Lis søllede de 2.828 tråde - Helle rittede - Betty bandt frem osv. osv. Vi har alle knoklet med den opsætning. Og da der i november (sidste år) endelig var klar til vævning, viste det sig, at garnet ikke var specielt trendfast.....

Nå, der blev justeret og justeret - passet til og passet på - sprøjtet med strygestivelse og bundet knuder. Og Helle er dygtig (og stædig) og fik vævet 2 flotte, grønne duge i hver sin nuance. Jeg var heldig at kunne overtage en opsætning, der var 'vævet til', og efter at jeg har klippet bredden ned til 145 cm, så går det rimeligt. Mine arme er for korte og min krop for gammel til at væve bredere.Jeg har valgt en bordeaux-rød hør til islæt, som jeg synes chancerer fint med den blå trend. Der er stadig en del tråde, der springer, men jeg synes resultatet er godt - og så kan jeg godt affinde mig med at binde knuder og reparere.

Jeg har aldrig tidligere vævet dug helt uden symmetri - det var rigtig sjovt at tegne mønstret til sølningen og også at beslutte sig for en tramperytme ( ja, rytme er det jo ikke, for der er ingen gentagelser) - og jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat, når man kan se hele forløbet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar