søndag den 14. februar 2016

Babytæpper i kastkæp

Barnebarn nr. 3 forventes at støde til familien til foråret, og ventetiden kan jo passende bruges til at væve et par babytæpper. Den lille væv er ledig, så det hedder max. 4 skafter.

Jeg så en gang en vævning med kastkæp i 4 partier og lurede lidt på det. Hvordan kan man væve lærred i 4 partier? Den kom jeg i tanke om, da jeg sad med en spole hvidt og en spole blåt af en lækker uld/silke-blanding og forsøgte at tænke kreativt. Mon man kunne finde den på nettet? Ja da, man kan finde alt på nettet.

Garnet rakte til to tæpper, og først skulle den avancerede udgave afprøves:


Mønstret i de store tern er den klassiske kastkæp, hvor der skiftevis er vandrette og lodrette striber - men hvordan får man de små tern med modsat effekt og bibeholder den overordnede stribning i de store tern?

Rent snyd. Den lille tern omkranses af en panamavævning, hvor to trendtråde og to islætstråde følges af - sådan opnås farveskiftet. Jeg brugte en del tid på rette denne fejl - indtil jeg fandt ud af, at 'fejlen' var det, der lavede mønstret! Nå, det var også sidst på aftenen.....


Tæppe nr. to fik blot de klassiske store tern. Det var den trend - så skal der frynses.


6 kommentarer:

 1. Dette var veldig fint! Har aldri sett denne teknikken, raffinert!

  SvarSlet
 2. Dette var veldig fint! Har aldri sett denne teknikken, raffinert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte. Ja, det er sjovt at væve noget, der ser lidt avanceret ud .... i lærred :-)

   Slet
 3. Gør det nogen forskel om man smider de to farver islæt i fra samme side eller skal de ind fra hver sin side? Vi havde en diskussion om det i min vævekreds i tirsdag da en dame skal væve et tørklæde i kaskep
  Hvis du har andre fif vil jeg da gerne tag imod dem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det spiller ikke nogen rolle, om skytterne 'følges ad', blot der hele tiden væves skiftevis mørk/lys. Men det er vigtigt at finde en rytme, så skytterne placeres, så de yderste kanttråde hele tiden afbindes; afsæt lidt trend og tid til at finde ud af, hvilken skytte der skal ligge øverst, når der væves fra højre - og fra venstre, så I får en pæn kant.

   Slet
 4. Tak til oraklet fra hovedlandet �� Du er til stor inspiration for mig. Nå, Google vil ikke vise smileyer. ;-)

  SvarSlet