mandag den 21. marts 2016

Den næstbedste ven

Hvad gør man, når ens bedste ven er for smal - og den allerbedste ven (ham med to hænder) ikke er hjemme?

Jeg er langt om længe blevet (næsten) klar til at væve plaider. Det har været lidt et forhindringsløb, hvor trendgarnet i første omgang ikke havde den farve, jeg havde forestillet mig; så jeg var nødt til at farve det i en mørkere nuance. Jeg er ikke vant til at farve garn, så jeg gik længe og tog mig sammen til det. Det gik rimeligt - heller ikke her fik jeg den nuance, jeg havde ønsket, men den er dog bedre end den oprindelige....

Efter farvning og tørring, skulle det jo så vindes op på spoler, før jeg kunne lave trend. Så jeg var  klar, da jeg skulle til at bomme. Det var 135'eren plaiderne skulle på, så bredden udnyttes 100% - men min 'bedste ven' er kun 80 cm bred, og jeg er bange for, at der vil blive for stor forskel i spænding, hvis trenden skulle bredes ud fra 80 til 135 cm. Og trenden skulle naturligvis på nu og ikke i morgen, hvor den allerbedste ven måske kunne holde.

Utålmodighed lærer nøgen kvinde at spinde: 2 sølskafter og 4 skruetvinger. Sådan, nu skal der sølles.


3 kommentarer:

 1. Nöden är uppfinningarnas moder. Bra tänkt. varför krångla till det i onödan.
  Hälsningar Monika

  SvarSlet
 2. Jeg synes at se du har bundet for din trend. Er det ligesom den traditionelle måde med ca 1 meter imellem? Mener ikke Andreas Møller anbefaler det, men jeg synes det er lige lovlig vovet efter min smag
  Glædelig påske!

  SvarSlet
 3. Tack Monica. Ja, det lykkedes bra :-)

  Lotte: Jeg binder som regel med 2 meters mellemrum. Meget stramt, så trendtrådene er stort set fikseret dér. Andreas Möller er vældig rationel - han skal leve af sin vævning, og så betyder tid jo penge; så alt, hvad der ikke er tvingende nødvendigt, skærer han bort. Og det tager naturligvis tid først at binde for trenden og derefter at løsne, når der bommes. Han har sikkert ret - det har han vist i det meste - men jeg har det fint med at bruge den ekstra tid for at have en sikkerhed, hvis trenden skulle drille ved bomning.

  Og jeg undlader faktisk ofte at binde, hvis det er en kort trend, og har aldrig haft problemer med det, så jeg er sikkert bare overforsigtig.

  SvarSlet