søndag den 27. september 2020

Drejlstørklæder i kontrastfarver

Corona-boblen i foråret resulterede i et par meget farvestrålende trende - en er blevet til viskestykker, den næste er på væven nu: tørklæder i merinould.

Striberne er vilde og voldsomme med kontrastfarver og uden symmetri, og jeg har det som jeg ofte har det, når jeg væver noget nyt: Puh, det bliver vist ikke så vellykket, det her.

Første tørklæde blev et lidt forsigtigt et: en meget mørk blå merinould 56/2 i islættet og blot afbrudt af en enkelt stribe i modsat parti men med samme garn gennem hele tørklædet. Islætsgarnet er så tyndt, at trendens farver skinner meget igennem - fint nok, men der må godt komme lidt balance i trend og islæt.

Så tju-bang tørklæde nr. 2 fik merinould 30/2 (som i trenden) i islættet, som vekslede mellem en mellemblå og en mørkeblå afbrudt af orangerøde striber!


og nr. tre fortsatte den farveglade linje: vissengrøn med striber i to pink nuancer.


Afslutningsvis tilbage til det mere afdæmpede: koksgrå merinould 30/2 i to partier. Nu er de klippet ned, og jeg kunne beroliget konstatere, at de to vilde tørklæder faktisk blev rigtig gode, når man så dem i deres fulde længde. Tilbage står så monteringen.....

2 kommentarer:

  1. What fabulous colors, and the dark weft makes them pop! Lovely.

    SvarSlet
  2. Oh, thank you Meg :-) Yea, I was quite happy with them, when I got them off the loom.

    SvarSlet