søndag den 11. november 2012

Andreas Möller - copycat

Denne opsætning har jeg glædet mig til længe. Da jeg var til vævemesse i Borås sidste år sugede jeg al næring ud af Andreas Möllers tørklæder og besluttede, at jeg måtte prøve at væve nogle af dem. Specielt dette er jeg fascineret af:

 
og jeg sikrede mig (som det ses) et foto, hvor jeg havde mulighed for at se bindingen: så vidt jeg kan se en 3/1-kipper i tre partier med panama-striber.
 
Andreas Möller væver sine tørklæder på langs i en bredde på 160 cm og klipper dem op, så de frynser lidt i siderne. Som forstokket, gammeldags væver kan jeg jo ikke have den slags (og dertil har jeg heller ikke en 160 cm bred væv), så jeg har lavet en opsætning, som kræver 16 skafter og 4 tramper for at få det vævet "rigtigt". Da jeg heller ikke har en væv med 16 skafter, måtte jeg ty til damaskvævning - det er jo ikke nogen kompliceret ting med blot tre partier i damask; men det krævede sin mand (kvinde) at få fordelt de opklippede søller til panama-striberne....
 
Nå, langt om længe kom jeg i gang:
 

 
 og var godt tilfreds med udseendet. På væven er det naturligvis "fladt", men jeg forventede, at de skiftende trend- og islætseffekter ville få det til at trække sig sammen og bølge som øverst på billedet af Andreas Möllers tørklæde, når det kom af væven og blev efterbehandlet.
 
30 cm prøvevæv var, hvad min tålmodighed rakte til, så blev der klippet ned, og jeg smed stykket i vaskemaskinen på uldprogram 30 grader. Uha, hvor er det altid spændende at åbne lågen efter vask.
Og sådan så det ud - fladt som en pandekage..... Ikke den mindste krusning at se.
 
Hmmm. Der er måske en grund til, at Andreas Möller lever af at væve og jeg ikke gør?
 
 

 
 

2 kommentarer:

  1. Oh, you never know what happened the first time she tried. I don't know much about damask but do you think twills with longish floats are more condusive to shrinking??

    SvarSlet
  2. Dette var jo kjempebra forsøk! Har aldri prøvd å veve dette, men jeg skjønnner godt at du var skuffet når det kom flat ut av makinen!

    SvarSlet