onsdag den 1. januar 2014

A Day in the Life of Looms

I Nelson på New Zealand bor en spændende væver: Meg Nakagawa, som på sin blog unravelling har opfordret til, at man på nytårsdag fortæller, hvordan ens væve har det. Og jeg fortæller gerne om mine væve. De har generelt fået alt for lidt opmærksomhed i julen - det ændrer sig forhåbentlig, men et par af dem har dog fået nyt tøj i forbindelse med jul og nytår.

For those of you who are not Danish-speaking I hope Google translate will help you through the post.

Husets hersker - den store damaskvæv på 150 cm - er i den grad "properly dressed for the occassion" i sort silke. En ny trend, som netop er kørt på, er søllet, rittet og bundet frem og op, så der er klar til vævning. Den kommer I til at høre mere om, når jeg får prøvevævet lidt på den.

 
 
Mere ydmygt klædt er den lille 100 cm Glimåkra, som har fornøjet mig i juleferien med håndklæder i 2/2 kipper i en kraftig hør. En dejlig opsætning, som det har været skønt at kunne gå til og fra - også for kortere tid.
 
 
 
I juleferien har min 120 Glimåkra i Vævestuen i Auning også fået nyt tøj: en trend af hør 16/1 til drejls-viskestykker i marineblå, rosa, grøn og rust. Et alternativt farvevalg, som jeg er spændt på at komme i gang med - foreløbig er jeg halvvejs med sølningen.
 
 
Og det var de tre væve, som p.t. er opsat - de øvrige hygger sig i mørket på loftet og venter på bedre tider.
 
Har I lyst til at se øvrige væveres væve på nytårsdag - eller evt. selv at fortælle om jeres opsætninger - så klik ind på Meg's blog: http://www.megweaves.co.nz/2014/01/a-day-in-life-of-looms.html
 
Godt nytår.


2 kommentarer:

  1. I love the idea of "dressing" the looms - some of mine has had the same clothes for too too long they really need nice new ones this year. And at least one has remained naked for some time. Oh dear. I look forward to seeing the black, among others, on your blog soon. Happy 2014 to you and keep warm.

    SvarSlet
  2. Happy 2014! and happ weaving.

    SvarSlet