søndag den 20. april 2014

Middelalder-håndklæder

Det er blevet forår, og en ny middelalder-sæson står for døren. Jeg fik solgt alle mine håndklæder fra sidste år, bortset fra det jeg formastede mig til at væve med røde striber - det var der godt nok ingen, der ville eje.

Jeg har i flere år haft en stor portion halvbleget hør 12/1 at tage af til håndklæder og kraftige viskestykker, men denne gang var jeg nødt til at veje og regne på, hvor lang en trend, jeg kunne lave. Det er sådan en underlig blandet følelse, når man får brugt op af et parti garn: det giver mig en lidt god fornemmelse at få "ryddet op" - men samtidig føler jeg mig pludselig lidt fattig: nu har jeg ikke mere ..... Nå, hør 12/1 kan jo købes igen - og det bliver det nok også.

Vejret har været lidt blandet i påskeugen, så det har været med god samvittighed, jeg har siddet en del ved væven - og kombinationen af et kraftigt garn, gåseøje og striber har gjort, at jeg hurtigt fik vævet de 6 håndklæder, der kunne blive til.

Nr. 1 med smalle stribe-par gennem hele håndklædet


Nr. 2 med lidt bredere, enkelte striber gennem hele håndklædet


Nr. 3 med 3 brede striber i top og bund. Bemærk: der er sat trend af til frynser :-)


Nr. 4 med 2*3 smalle striber i top og bund


og hov: så kom der to ens. Jeg blev så glad for nr. 5's mønster med en bred stribe omkranset af to smalle striber, at nr. 6 blev ligesådan. Dog ikke helt så langt.... jeg måtte have damaskskytten frem for at pine det sidste ud af trenden og endte med et håndklæde, der var 10 cm kortere end de øvrige - og en trendrest på bare 30 cm.Ingen kommentarer:

Send en kommentar