lørdag den 27. september 2014

Tørklæder - endelig....

Jeg har givet mig selv lov til at være en gang tørklæder :-)  Sidste år vævede jeg tørklæder i så store mængder, at jeg stadig har en del på lager; men det kan jo ikke nytte: jeg elsker at væve tørklæder, så det er da ikke for tidligt, at årets kun anden opsætning kom på væven i denne uge.

 
Se en dejlig trend! Basis er en petroleumsfarvet/turkis alpacauld, en silke i nogenlunde samme nuance samt nogle ruller sytråd - merceriseret bomuld 40/2 - i turkis og flaskegrøn. Altsammen gode indkøb ved Venne under forårets Hollandstur. Det er ikke billigt, men hvem vil ikke lade sig friste af dette udvalg:
 
 
Det er bare to af hylderne fra den grønne afdeling - der er mange flere - og samme store udvalg i uld, silke, bomuld osv.
 
Nå, grundet priserne var mine indkøb beskedne, så for at få til mere end ét tørklæde supplerede jeg med en grå silke fra "lageret" samt lidt pjat-striber for at det ikke skulle blive alt for stiligt: to striber med poly-sølvgarn, en lille rest af det frynsede papirgarn, som blev tilovers, da tørklæderne her... blev vævet samt lidt lyngfarvet silke.

 
Første tørklæde fik islæt af en mørk grøn/petroleumsfarvet alpacauld; og da jeg skulle i gang med tørklæde nr. 2 skiftede jeg nu 6 af de 8 sølvtråde ud med den grå alpaca, som jeg også brugte i islættet. Der var lidt for meget bling-bling over de to sølvstriber, synes jeg. Nu er der kun en ganske smal markering med "glimmer".
 

Og tredje og sidste tørklæde har to forskellige islæt: resten af den turkise alpaca fra trenden skulle bruges, men der var ikke nok til et helt tørklæde, så den spædes op med den mørke alpacauld fra tørklæde nr. 1 - 2 islæt af hver. Og så er den omgang tørklæder slut...... men jeg har gravet en pose med pink/lilla uld- og silkegarner frem, som jeg vist bliver nødt til at bruge, før der skal dækkeservietter op.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin vatp. Gillar den med blått inslag. Så snyggt med lite avvikande färg på några trådar.

    SvarSlet