søndag den 21. oktober 2012

Tørklæder: Variation på samma varp

I går blev sidste islæt lagt i tørklæde nr. 8 - og i aften blev sidste knude bundet for frynse nr. 432 :-)

Jeg har tidligere vist billeder af de tre første tørklæder i opsætningen, her følger nr. 4-8. Ikke alle er lige vellykkede, men det har været sjovt at se, hvor mange muligheder der er med blot 4 skafter og 6 tramper. Og det gik, som det ofte går: når man når enden af trenden, kommer der pludselig "geniale" ideer om nye mønstre - som altså ikke bliver afprøvet i denne omgang.

Tørklæde nr. 4: en slags forstærket kipper med to kipperliner i hver sin farve. Vævningen er til den kraftige side til et tørklæde efter min smag - og tramperytmen var lige i overkanten af, hvad jeg synes, var sjovt (og det resulterede da også i to trampefejl, som jeg først opdagede, da jeg havde klippet ned).


Nr. 5 og 6 er kombinationer af kipper og lærred 
- og nr. 7 en kipper med to islætsfarver. Lidt bolsje-agtig, men nu havde jeg altså bestemt mig for, at der også skulle være et rødt tørklæde.
 

- og sørme om der ikke også blev til nr. 8 (omend blot en lille klud på godt en meter): lærred med islæt i panama


I morgen skal der vaskes og presses, og så er vi - tørklæderne og jeg - ved at være rejseklare. Hvis din vej kommer omkring Glimåkra i de kommende dage, så kom ind og hils på; jeg væver på VävstolsMuseet på damaskvæven på 1. sal.

2 kommentarer:

 1. Kjempespennende! Det er jo så morsomt å leke litt med vevinga, dessverre blir det altfor sjeldent tid til at jeg gjør det. Jeg likte 6 og 8 spesielt godt.
  Ha ei fin uke og lykke til i Glimåkra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, Charlotte
   Kufferten er pakket med damask-mønstre og tørklæder, men der er stadig plads til garnindkøb :-)

   Slet