mandag den 29. oktober 2012

Vävdagar 2012

Jeg læste en fantastisk sammenligning på en anden væveblog - Mina fingrars verk - "Som älgjakten är för jägare... lika viktig är Vävdagarna i Glimåkra för oss vävare". Og det er jo nok noget med at glæde sig som et barn til juleaften. For mit vedkommende bliver det svært for juleaften at overgå de tre dage i Glimåkra.

Størstedelen af tiden brugte jeg ved damaskvæven i café'en, hvor mine tørklæder var udstillet - men der blev naturligvis også tid til lidt indkøb i Folkets Park.

Herunder et kig i café'en - der er flere fotos fra min udstilling på dette link - og flere fotos fra øvrige oplevelser på Vävdagarne på dette link


Damaskvæven er udstyret med harniskrustning og var opsat med en trend i merceriseret bomuld i dækkeserviet-bredde. Jeg kastede mig i første omgang over at få produceret et juletræ. Det blev et rigtig overlæsset træ med hjerter, stjerner, guirlander, kugler, flag m.m. og så stort, at der skulle to billeder til:
 Efterfølgende trængte jeg til noget andet end "korsstings-broderi" og fik vævet nogle dækkeservietter med et mere enkelt juletræ:4 kommentarer:

 1. Hej! Jag tänkte vi skulle träffas lite, men när jag var uppe på museet var du inte där... men det kommer väl fler Glimåkradagar!
  hls,
  Kerstin

  SvarSlet
 2. Så flotte vever og en kjempefin utstilling! Utrolig at du klarte å konsentrere deg om harneskopsettingen når det var folk rundt som så på - jeg blir helt nervøs av sånt ;-)

  SvarSlet
 3. Åh, det var en skam, Kerstin. Du må have været der torsdag midt på dagen - da holdt jeg lunch i Folkets Park, dvs. jeg købte garn og ikke lunch :-) Men vi ses kanske næste år til 30-års jubilæet?

  Tak Charlotte! Jeg er nu sikker på, at du like vel kunne have håndteret harnisk-væven.

  SvarSlet
 4. En vacker Damast. Kul att hitta en ny vävblogg. Det kommer nog att bli många besök till din blogg. Lycka till med fortsatt vävning, framförallt i damasten. //MalinSj

  SvarSlet