torsdag den 29. juni 2017

Bordskånere

Jeg har fået sommerferie! - og der er kommet trend på vævene herhjemme.

Den lille væv har fået en fin trend i 5 forskellige ublegede hørgarner - jeg synes, det er fantastisk, at ubleget hør kan have så forskelligt udtryk. Opsætningen er reps i tæt og åben vævning, og islættet skal være så kraftigt, at det kan bruges som bordskånere.

Første forsøg med jute i islættet: 


I næste bordskåner fandt jeg - langt om længe - anvendelse for en 'hyldevarmer': et stränggarn i ubleget hør, som jeg købte på vævemessen i Leksand i 2008. Det kunne jeg ikke undvære - men jeg har ikke kunnet finde noget fornuftigt at bruge det til .... før nu.


Nr. 3 fik et kraftigt ubleget papirgarn i islættet.


- og nr. 4 et halvbleget stränggarn i hør


Næste islæt er hamp - håndspundet og økologisk og jeg skal komme efter dig; men hvorfor er det dog, at man også synes, at når det er håndspundet, så skal det helst være lidt sjusket? Hampen er ikke renset ordentligt, så der er store, stikkende rester af stilken, garnet er ujævnt spundet - og der er masser af knuder, hvor de korte stykker garn er bundet sammen. Jamen altså!
Her er billeder før og efter renklipning af de mange øgninger.
Ikke nogen favorit!Jeg havde egentlig tænkt mig, at alle stykker skulle have ubleget islæt i en eller anden form, men jeg synes, det blev så fint med den hvide stränggarn, så jeg lavede mit eget stränggarn af en rest turkis lintow - den blev lidt heftig.....

1 kommentar:

  1. Igen meget smukt. Hør kan altså noget særligt.
    Men inden jeg får flere ideer, skal jeg have sat op til grydelapper og dækkeservietter i jutegarnet, der kom hjem fra Finland i sidste uge 🙂

    SvarSlet