torsdag den 8. november 2018

Tørklæder i lærred - 2. halvleg

Den sidste tørklædetrend i denne omgang er på den lille væv. Efter de røde tørklæder fulgte tre turkis/blå.

Trenden er alt godt fra hylderne: merinould, alpacauld, bourettesilke og morbærsilke hvoraf et af garnerne er indfarvet, så det chancerer mellem blåt, lime og sort. Tykkelsen på garnerne er forskellig - de kraftige garner får et rit for sig selv, de tynde følges ad med to i rit.

Første tørklæde med blåt merinould i islæt


Tørklæde nr. 2 har turkis merinould i islættet


og nr. tre med bourettesilke i islæt.


I weekenden var jeg på kunsthåndværkermarked i Risskov, og i den anledning blev den lille terapivæv støvet af - den var til at have med og arbejde på for en enkelt dag. Den har hidtil kun været anvendt af børnebørnene, så det var første gang, jeg selv skulle væve på den; og lad mig sige det sådan: den er da bedre end ingen væv, men det var skønt at komme hjem til tramperne igen om aftenen :-)

På terapivæven er der sat op til to smalle tørklæder i grå nuancer. Størsteparten er en tynd alpaca-uld suppleret med mohair, merinould og silke. Jeg blev færdig med det første tørklæde med lysegrå alpaca-uld i islæt og netop startet på det sidste, som får mørkegråt islæt.

 

Og sidste tørklædeopsætning i denne omgang: en lidt spøjs blanding af petroleum og lilla med et kraftigt blandingsgarn (lammeuld/mohair/silke), som skifter fra turkis over grønt, blåt og gråt til lilla. Den øvrige trend er som de tidligere en blanding af uld, mohair og silke.

Nr. 1 får islæt i et tyndt petroleumsfarvet garn med 70% kameluld og 30% morbærsilke og nr. 2 det tilsvarende garn i en violet farve.

Og nu er det slut med tynde, bløde garner - nu skal der væves karklude!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar