søndag den 18. marts 2012

1700-tals væven

Det er ikke blevet til meget vævning den sidste tid, men 1700-tals væven har været fremme i forbindelse med Århundredets Festival. Den blev klargjort herhjemme og transporteret til No 6, hvor den var et markant indslag i vores aktiviteter under festivalen.

Jeg holder meget af min 1700-tals væv, men nem at væve på er den ikke, så efter et par forsøg med kipper er vi kommet overens med, at der kun væves lærred på den. Opsætningen var derfor temmelig primitive, stribede hørviskestykker. På afstand ser de såmænd OK ud, men jeg kan godt afsløre, at både islætstæthed og -vinkel er temmelig varierende. - men væven, den er da imponerende, ikke?
- og nu er festivalen slut, vævespjæld, nullestokke og 1700-tals væv pakket sammen, og jeg har to tomme væve herhjemme. Trendene er klar, så det er bare med at komme igang.

2 kommentarer:

 1. I can't even imagine a 17C loo,, even though you're showing us pictures. This is incredible.

  SvarSlet
 2. Hi Meg.
  Glad you like it. I have added a photo that shows a bit more of the loom. It is pretty, isn't it?
  If you look at the handle on the photo left, you might notice that it curves at bit on top - through almost 300 years the weavers' left and right hand have worn tiny craters even though it is made of solid oak. It really makes you feel like one in a loooong row of weavers through the centuries.
  /mette

  SvarSlet