Efter et helt gult tørklæde har jeg vævet ét med rustfarvet silke i islæt, og jeg er nu i gang med en æblegrøn udgave.
Jeg er godt tilfreds med det skift i farver, som den skiftende tæthed i trenden giver - i det hele taget er jeg godt tilfreds med denne opsætning :-)
Silke i islættet giver et meget levende stykke stof, når trenden oven i købet er af merceriseret bomuld, og silken skrider ofte i de åbne områder. Så næste tørklæde skal have uld i islættet, har jeg bestemt.
Har du lyst at se - og røre! - denne opsætning, så er muligheden der lørdag den 2. november, hvor vi har Åbent Hus hos Væverne i Auning mellem kl. 10 og 16 (læs evt. mere her). Jeg regner med at klippe de tre første tørklæder ned, så de er færdige til dagen.
I det grønne tørklæde har jeg dobbelt så mange islæt mellem hvert flyt af viftekammen. Dels fordi jeg tænkte, at ikke alle mønstrene skulle være ens - og nok også lidt af dovenskab - men jeg tror, jeg vender tilbage til den første udgave. Der sker for lidt i det grønne, gør der ikke?
Wow! Vilken fantastiskt fin väv du väver!
SvarSletTycker du det är lättare med resårband? - jag har inte provat, men för mig känns det som om det skulle vara svårt att ha kontroll över lägena...
SvarSlet(Hur gjorde du förra gången? Hade du en special"apparat", eller flyttade du bara mellan de vanliga hålen?)
Tack til vavbloggen :-) - jeg er også selv ganske nöjd med uppsättningen.
SvarSletTil Kerstin: jeg læste på Birgittas blog, at hun anvendte resorband, men tænkte netop, at det ville blive vanskeligt at kontrollere (det siger Birgitta dog, at det ikke er); så jeg anvender ikke resorband, men uppknyttningssnører. Jeg skal forsøge at tage et foto, hvor det synes lite tydligere. Det fungerer fint! Jeg flytter skeden et hul ad gangen med en sprint, og det kan jeg til og med gøre siddende :-).
Forrige gang sad skeden i slagbordet (som du har det), og vi flyttede slagbordet mellem de vanlige huller + nogle ekstra huller, vi havde lavet. Det var på en liten Glimåkra Ideal, og det fungerede OK - men denne uppsättning er på min egen Glimåkra Standard 120 med ekstra tyng i slagbordet, så da var jeg nødt til at tænke anderlunde. Og det er mange gange bedre end at flytte hele slagbordet - blot skal man være opmærksom på at holde skeden helt jævnt, når man slår inslaget til.
Gir det mening?
Visst ger det mening!
SvarSletJag var på väg att ge en länk (http://woolgatherers.com/FanReed.htm#FanReed2) - Sara använder också texsolvsnören, men det gjorde du ju redan :-)