mandag den 8. april 2024

Middelalder-håndklæder

Hermed den årlige hilsen fra middelaldertossen; klik hurtigt videre, hvis du ikke orker :-)

Trenden er halvbleget hør 25/1, som følges ad med to tråde i søl, islættet er bleget, håndspundet hør suppleret med farvet hør til striberne - og bindingen er krystalkipper.

Som tidligere har jeg hygget mig med at finde nye kilder; hele familien har efterhånden et skarpt øje for håndklæder, når de støder på middelalderlige billeder: 'Hov! der er nogen i bad - mon ikke der er et håndklæde?' Som regel er håndklæderne blot hvide (og det er jo lidt for kedeligt), og ofte er de malet med fine damaskmønstre (og sådan en opsætning har jeg endnu til gode) - men stribede: dem kan vi godt lide. Som regel med blå striber, men af og til lykkedes det at finde nye farver; i år ingen undtagelse. Min søde mand fandt dette med gyldne og mørkerøde striber.

Et billede indeholdt endog to håndklæder - ja, det ene var ganske vist en dug, men det kunne lige så godt være et håndklæde, bestemte jeg mig til, og det andet blev anvendt som forklæde, men blev i min fortolkning også til et håndklæde.

 

Seks stykker blev det til; nu mangler jeg blot monteringen, og de fleste af dem skal desværre have fine, knyttede frynser...... Jeg starter nok med de to, der blot skal sømmes.Ingen kommentarer:

Send en kommentar